XM Xarxa Maresme

Tuesday, October 24, 2006

XARXA MARESME I LA FAVM PER LA DEFENSA DEL TRANSPORT PÚBLIC A LA COMARCA

Xarxa Maresme i la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) , preocupats per les tendències de la mobilitat a la comarca del Maresme, volem donar el nostre suport als alcaldes del Baix Maresme en la seva reivindicació davant la Generalitat per a que faci efectiva les ajudes promeses per a sufragar el cost del servei del transport urbà que vénen pagant els ajuntaments d'Alella, el Masnou, Teià, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera i Argentona.

L'esforç econòmic que aquests Ajuntaments estan realitzant per al foment del transport públic en els seus respectius municipis, sense tenir competències ni recursos per a això, ho hem valorat positivament ja que contribueix a la millora de la mobilitat a la comarca.

Per tot això censurem l'actitud de la Generalitat pel fet d’incomplir les seves promeses fetes en no voler invertir recursos econòmics en la millora del transport públic al Maresme en contraposició amb altres comarques de l’Àrea Metropolitana.
Per altra banda, volem saludar com a aspecte positiu la posada en funcionament de la nova línia d'autobús que dóna servei directe entre les poblacions de Mataró, Granollers i Sabadell.

Això significa un pas important que permetrà la connexió entre el Maresme i les dues comarques del Vallès. Però no podem oblidar que la solució definitiva ha de passar per la creació d'una línia de ferrocarril que uneixi Mataró amb Granollers com a part del tren orbital de la Regió Metropolitana, qüestió que seguim reivindicant.

Mataró, a 23 d’octubre de 2006.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home